Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Netrhaný borůvkový trhanec

Superjednoduchá variace na rakouskou specialitu – císařský trhanec. „Netrhanec“ se peče v troubě a je přímo božský!

 

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Koláč Česká

Ingredience

    • 4 vejce
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 250 g zakysané smetany
    • 50 ml mléka
    • 1 lžička vanilkového cukru
    • špetka soli
    • 100 g hladké mouky (může být i celozrnná jemně mletá)
    • olej na opékání (třeba neutrální řepkový)
    • 100 g lesních borůvek + k podávání
    • moučkový cukr (nemusí být)
    • 200–250 ml smetany ke šlehání (33%), ušlehané dotuha, k podávání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Bílky vyšlehejte s krupicovým cukrem do sněhu. Zvlášť smíchejte zakysanou smetanu, mléko, žloutky, vanilkový cukr a sůl. Vsypte mouku a vymíchejte dohladka. Opatrně zapravte sníh.

2 Ve velké pánvi vhodné do trouby rozehřejte olej. Pak na ni rovnoměrně vlijte těsto a posypte ho borůvkami. Vložte do trouby a pečte cca 15 minut. Svrchu by měl být „trhanec“ zlatohnědý. Podle chuti poprašte moučkovým cukrem a podávejte s čerstvými borůvkami a šlehačkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pizza s česnekovými výhonky, bramborami, ořechy a sýrem

Grilovaný mléčný česnek

Meruňkovo-zeleninový salát

Přidat komentář