Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nudle soba s uzeným lososem

Soba jsou tenké japonské pohankové nudle. Existuje jich mnoho druhů. Liší se podílem pohankové mouky (existují i čistě pohankové, ale běžně mají i určitý podíl pšeničné mouky), popřípadě ochucením či obarvením. 

Vydání: 2016/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 2 svazečky nudlí soba
    • sůl
    • 120–150g uzeného lososa
    • 8 ředkviček, na tenká kolečka
    • červenořepné klíčky (výhonky) podle chuti (my jsme je koupili v obchodě Sklizeno v pražské Dejvické ulici)
    • nastříhaná řeřicha podle chuti
    • černá sezamová semínka na posypání

    NA ZÁLIVKU

    • 4 lžíce rýžového octa
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 1/4 lžičky sezamového oleje
    • 1/4 lžičky wasabi
    • 1 lžička hnědého cukru
    • 1/2 lžíce vylisované šťávy z oloupaného
    • čerstvého zázvoru (lze použít lis na česnek) 

Příprava jídla

1 Prošlehejte suroviny na zálivku, odložte ji.

2 Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly mírně pevné na skus. Sceďte a propláchněte studenou tekoucí vodou, nechte okapat. Nudle rozdělte na dva talíře nebo do misek, pokryjte lososem, ředkvičkami a pokropte zálivkou. Posypte propláchnutými klíčky, řeřichou a černým sezamem. 

NĚCO NAVÍC

Tučné (mořské) ryby jsou vyzdvihovány pro svůj obsah omega-3 mastných kyselin, příznivě působících na srdce, krevní oběh a tlak, mozek i klouby. Ale nemusí to být vždycky jen losos (obvykle pocházející z farmových chovů). Třeba takové konzervované sardinky mají vynikající poměr cena/výkon, a protože jsou jedlé včetně kostí, dodávají i spoustu vápníku. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s kroupami a vejcem

Ryba v balíčku s pak čoi

Quinoové placičky s jogurtovým dipem

Avokádové smoothie

Ovesná polévka s křupavou posypkou a salátem

Přidat komentář