Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Okurkový salát

Česká odpověď na tzatziky

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
P
Salát

Ingredience

    • 2 salátové okurky, oloupané
    • 150 g husté zakysané smetany
    • 2 lžíce kvalitního jablečného octa (my jsme použili ocet Václava Smolíka)
    • 1/2 lžíce krupicového cukru
    • 1/2 lžičky soli
    • menší svazek kopru, nasekaný najemno

Příprava jídla

1 Okurky nakrájejte natenko na mandolíně a dejte do velké mísy. Smíchejte zakysanou smetanu, ocet, cukr a sůl a zálivkou přelijte okurky. Posypejte nasekaným koprem, promíchejte. Přiklopte a uložte nejméně na hodinu, klidně ale přes noc, do lednice. Čím déle bude salát odleželý, tím bude chuť intenzivnější.

2 Servírujte pomocí děrované lžíce – smetana s octem zřídne a okurky změknou a pustí dost šťávy.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete salát křupavější, postupujte odlišně. Nakrájené okurky posolte a nechte na cedníku dobře vykapat (klidně až dvě hodiny) a před smícháním se zálivkou z nich důkladně vymačkejte šťávu. Pak teprve smíchejte se zálivkou a uložte na hodinu do chladu. Zálivka bude hustší a okurky méně změknou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Višňový sirup s octem a rozmarýnem

Přidat komentář