Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Old Well whisky dortík

Čokoláda + whisky = dvojí radost

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dortík
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
P
Dort

Ingredience

    NA TĚSTO

    • 30 g sušenek typu digestive, nadrcených najemno
    • špetka mleté skořice

    NA KRÉM

    • 30 g čokolády (60%)
    • 130 ml smetany na šlehání (33%)
    • špetka mleté skořice
    • 50 ml whiskového destilátu Old Well New Spirit

    K PODÁVÁNÍ

    • ušlehaná šlehačka a čerstvé ovoce

Příprava jídla

1 Kulatý ráfek o průměru cca 10 cm vyložte potravinářskou fólií. Nadrcené sušenky smíchejte se špetkou skořice a nasypte je stejnoměrně na dno ráfku.

2 Ve vodní lázni rozpusťte za stálého míchání čokoládu, 30ml smetany ke šlehání, skořici a whiskový destilát. Vzniklou ganache sejměte z ohně a nechte mírně zchladnout. Zbylých 100 ml smetany vyšlehejte. Vzniklou šlehačku šetrně vmíchejte do ganache, až se vše spojí v krém. Nalijte na sušenkový základ a nechte ztuhnout v chladu nejlépe přes noc.

3 Podávejte se šlehačkou a čerstvým ovocem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečeně s whisky omáčkou a pivními bramborami

Přidat komentář