Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omeleta s kimči

Zdravý start nového dne

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Opékání 0:10
Chuťovka Asijská

Ingredience

    • 2 vejce
    • 1 lžička sladkého rýžového vína mirin (nemusí být)
    • 1 lžička rostlinného oleje
    • 1 jarní cibulka, nakrájená na kolečka
    • 2 hrsti pokrájených výhonků mungo nebo libovolných klíčků
    • 2 lžíce nasekaného okapaného kimči + další k podávání
    • sůl (nebo rybí omáčka) a pepř podle chuti
    • 1 konzerva tuňáka či krabího masa ve vlastní šťávě nebo vodě, k podávání
    • hrst nakrájené pažitky, k podávání

Příprava jídla

1 V misce prošlehejte vejce s vínem mirin nebo bez něj. Na středním až silném plameni rozehřejte v nepřilnavé pánvi olej, vsypte jarní cibulku, výhonky či klíčky a nasekané kimči a 2 minuty opékejte.

2 Vlijte vejce, osolte (ochuťte rybí omáčkou) a opepřete. Mírně ztlumte oheň a pánev přiklopte. Opékejte 2 minuty, aby vejce téměř ztuhla. Omeletu přehněte v polovině a dopečte podle libosti. Podávejte s dalším kimči a okapaným tuňákem nebo krabím masem z konzervy ozdobené pažitkou.

Domácí kimči

Kimči existuje v desítkách verzí a i ty lze dále obměňovat. Na přípravu kimči se tradičně používá také krevetová či...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z hovězího žebra s kimči

Domácí kimči

Smažená rýže s kimči

Taštičky plněné kimči

Miniburgery s kimči majonézou

Chuť Asie: kimči

Přidat komentář