Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opečený křupavý chleba

Recept inspirovaný Signe Johansenovou, autorkou příruček, jak žít správně hygge.

Vydání: 2017/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Sendvič

Ingredience

    • 180 g sýra (nejlépe gruyére nebo comté), nastrouhaného nahrubo
    • 20 g sušené šunky (prosciutto, jamón serrano), nakrájené nadrobno
    • malá hrst lískových oříšků, nasucho opražených a nasekaných nahrubo
    • 1/2 malého svazku petrželky, lístky nasekané nadrobno + celé lístky na ozdobení
    • 1/2 malého svazku pažitky, nasekané nadrobno
    • 1 malá šalotka, nakrájená nadrobno 1 lžíce kremžské hořčice
    • pár kapek worcesterské omáčky
    • špetka mleté uzené papriky
    • 4 krajíce kváskového chleba (může být i starší), přepůlené 
    • změklé máslo na potření chlebů
    • 20 g másla (nejlépe přepuštěného)

Příprava jídla

1 Sýr, šunku, oříšky, bylinky, šalotku a další ochucovadla promíchejte dohromady.

2 Rozehřejte pánev a chleby po jedné (vnitřní) straně potřete máslem a opečte potřenou stranou na pánvi dozlatova.

3 Na opečenou stranu navršte připravenou sýrovou směs (díky tomu, že je chleba horký, bude na něm lépe držet), přiklopte druhou polovinou chleba a pevně stiskněte k sobě.

4 Přepuštěné máslo rozpalte v pánvi a opečte na něm připravené sendviče z obou vnějších stran dozlatova a dokřupava, náplň by se měla rozpustit. Podávejte posypané lístky petrželky. Dejte však pozor, náplň bude velmi horká!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ostružinový glögg

Kuřecí stehna s jablky a bramborami

Květáková polévka s kapary

Obrácený brusinkový koláč

Jablečné minivdolečky

Přidat komentář