Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opékaná ryba s kapary a čočkou

Trendy kombinace ryby a čočky vás určitě nadchne stejně jako nás. Je lehká a přitom zasytí. 

Vydání: 2016/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ vaření čočky
PT10M
Vaření 0:10
Maso

Ingredience

    • 250g drobné zelené čočky (viz Něco navíc)
    • 250g mladého (baby) špenátu
    • 4 filety z halibuta, platýse nebo jiné bělomasé ryby, s kůží
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce hladké mouky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 citrony, z 1 plátky, z 1 šťáva
    • 2 lžíce kaparů
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky 

Příprava jídla

1 Uvařte čočku podle návodu na obalu. Přiveďte k varu vodu v rychlovarné konvici. Dejte špenát do síta a prolijte ho vroucí vodou.

2 Rybu osolte a opepřete a obalte v hladké mouce, přebytečnou oklep- něte. Zhruba 6–7 minut předtím, než bude čočka hotová, zahřejte v pánvi olej a vložte do něj rybu. Opékejte
1 minutu dozlatova. Obraťte, kolem rozložte plátky citronu a opékejte 2 minuty po druhé straně.

3 Kapary přidejte k rybě, zakapejte citronovou šťávou a podlijte 50ml vody. Zahřívejte 1–2 minuty. Posypte petrželkou a odstavte.

4 Čočku sceďte, vraťte do hrnce a promíchejte se špenátem. Osolte a opepřete. Rozdělte na talíře a navrch položte rybu. Polijte šťávou s kapary z pánve a podávejte. 

NĚCO NAVÍC

  • Zelená čočka. Drobnozrnná čočka puy je původem z Francie. Výhodou je, že se nemusí předem máčet a že se nerozvaří. Navíc hezky vypadá, je zdravá a opravdu dobře chutná. Hodí se do polévek, salátů, ale dát si ji můžete i jako přílohu.
  • Kapary. jsou poupata rašící na popínavém keři jménem kapara trnitá. Kapary jsou skvělé v omáčkách na těstoviny, v tatarské omáčce, v salátech atd. Používají se nasekané i v celku jako dochucovadlo. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřové kari s kešú a kokosovým mlékem

Domácí ricottové noky s rajčátky a šalvějí

Krůtí kofty s cuketou

Kuře na hořčici a medu s bramborami a hráškem

reklama

Přidat komentář