Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opékané brambory s klobáskami a křenovou remuládou

Klobásky a opečené brambůrky – splněný sen dětí i mužů.

Vydání: 2014/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Opékání 0:15
Středoevropská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 8 bavorských klobásek, pokrájených
    • 6 větších vařených brambor (varný typ B), pokrájených
    • 2 lžíce másla
    • 1 pórek, nakrájený na tenká kolečka
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička strouhaného křenu
    • 100 g čedaru nebo ementálu, strouhaného

    NA REMULÁDU

    • 150 g majonézy
    • 1–2 lžíce strouhaného křenu (podle chuti)
    • 1 červené jablko, nakrájené na nudličky
    • 1 lžička citronové šťávy
    • špetka cukru

     

Příprava jídla

1 Smíchejte přísady na remuládu a odložte do chladu.

2 Ve velké pánvi rozehřejte olej. Vložte klobásky a opékejte zhruba 5 minut dozlatova. Vyjměte a odložte. Do uvolněné pánve vsypte brambory, zvyšte plamen a opečte je ze všech stran dozlatova. Zvlášť na másle opečte pórek, aby změknul, ale uchoval si barvu. Přidejte spolu s opečenými klobáskami k bramborám a řádně osolte a opepřete. Přidejte křen, míchejte ještě 2 minuty a posypte sýrem, vypněte a zlehka promíchejte. Podávejte s připravenou remuládou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí balíčky s citronovo-křenovým máslem

Křenová omáčka z Lokálu

Sendvič se šunkou a křenovým coleslawem

Bramborový salát s křenem a ředkvičkami

Křen

Přidat komentář