Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opékané sladké brambory s fetou a pošírovaným vejcem

Sladké brambory jsou velmi oblíbené nejen v Brazílii. Kořeněné na pánvi je ochutnáte v jejich nejlepší podobě. 

Vydání: 2016/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Opékání 0:15
Zelenina

Ingredience

    • 4 batáty (sladké brambory)
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 lžíce másla
    • 2 lžičky bílého nebo červeného vinného octa
    • 4 vejce
    • 100g sýra feta
    • hrst hladkolisté petrželky, nasekané
    • 1 dlouhá červená chilli paprička, zbavená semínek a nasekaná nadrobno
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Batáty oloupejte a 2 z nich nakrájejte na kostky. V osolené vodě je vařte 10 minut doměkka. Mezitím zbylé 2 batáty nakrájejte na 1cm kostičky. Ve velké těžké pánvi rozehřejte na středním plameni olej a máslo. Vsypte kostičky syrových batátů a za občasného míchání opékejte 8–10 minut dozlatova.

2 Sceďte vařené batáty a rozšťouchejte je na kaši. Přidejte do pánve a promíchejte. Řádně osolte i opepřete a míchejte, až se vše prohřeje. Sejměte z ohně a uchovejte horké, než připravíte vejce.

3 Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu, přilijte ocet a ztlumte, aby jen jemně bublala. Zamíchejte, abyste vytvořili vír, a rozklepněte do něj opatrně vejce (lze si ho předem rozklepnout do sběračky). Pošírujte 3–4 minuty, aby bílek ztuhl, ale žloutek zůstal tekutý. Vyjměte děrovanou sběračkou a uchovejte ve vodě pokojové teploty, než stejným způsobem připravíte zbylá vejce.

4 Batátovou směs z pánve rozdělte na talíře a navrch dejte pošírované vejce. Vejce osolte a opepřete. Navrch rozdrobte sýr feta a posypte petrželkou a chilli. Ihned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Steaky s chimichurri & karamelizované papriky

Caipirinha s ananasem

Tropický rybí salát v tortille

Grilované kuře s česnekem a citronem

Kokosové cupcaky s mučenkovým krémem

Klobása s pálenkou cachaça

Přidat komentář