Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opékaný salát s tofu a chilli papričkou

Opékaný salát s tofu a chilli papričkou

4/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 708 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 37 g
Tuky 43 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Konečně je tu jaro a s ním i nepřeberné množství zeleného lupení, které se dá upravit na 1000 a 1 způsob! Co třeba opékaný salát? 

Suroviny

vývar zeleninový 1 PL
nebo voda
sójová omáčka 1 PL
tofu 300 g
osušené papírovými utěrkami a nakrájené na ploché hranolky nebo na kostičky
zázvor (čerstvý) 2 ČL
nadrobno nakrájený nebo prolisovaný
česnek 2 stroužky
nakrájený nadrobno
nakrájená
zbavená semen, nakrájená na nudličky
little gem salát 2 ks
omyté a nakrájené příčně
sůl
podle chuti
koriandr čerstvý hrst
čerstvý nakrájený
opražené a nasekané

Postup

1

V misce smíchejte rýžové víno nebo sherry, vývar nebo vodu a 2 lžičky sójové omáčky. Odložte.

2

Rozehřejte velkou hlubokou pánev nebo wok natolik, aby se z něj kapka vody vypařila během 1–2 sekund. Rozlijte po ní lžíci oleje tak, že ji budete lít na stěny a pak naklánět pánev, aby se olej rozlil i po dně. Tofu opečte do zlatohněda, pak vlijte zbývající sójovou omáčku, promíchejte a přesuňte na talíř.

3

Do pánve vlijte obdobně jako prve zbývající olej, vsypte zázvor, česnek a chilli papričku, opékejte za stálého obracení, než napočítáte do deseti. Pak vsypte nakrájenou papriku a opékejte za stálého obracení 1 minutu, přidejte salát a osolte. Opékejte za stálého obracení 1 minutu, až začne salát zavadat. Vlijte odloženou směs s rýžovým či dezertním vínem, zahřívejte a obracejte 15–30 sekund, salát by měl mít jasnější zelenou barvu a být křupavý a přitom měkký. Vmíchejte koriandr a odstavte. Opékaný salát posypte arašídy nebo oříšky a doplňte na talíři odloženým tofu.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s rýžovými nebo jinými asijskými nudlemi, popřípadě s dušenou rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč