Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Oříškové pusinky s čokoládovo-kaštanovým krémem

Lepší než makronky!

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Zhruba na 6 slepených pusinek
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Chuťovka Francouzská

Ingredience

    • 100 g lískových oříšků, neloupaných
    • 1 dávka na pusinky podle základního receptu 
    • 100 g tmavé čokolády
    • 250 g slazeného kaštanového pyré
    • 300 ml smetany ke šlehání (min. 33%)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Oříšky vsypte na plech a dejte je na 10 minut péct. Vyjměte je z trouby a nechte trochu zchladnout, poté je vsypte do utěrky a promněte, aby se zbavily slupek. Nasekejte je nožem nebo v robotu najemno a nechte zcela vychladnout.

2 Připravte sníh na pusinky podle základního receptu. Nakonec do něj opatrně vmíchejte nasekané ořechy (odolejte pokušení a ořechy nezašlehávejte, uvolnily by se z nich oleje a narušily by sníh).

3 Na plech vyložený pečicím papírem naneste lžící kopečky (potřebujete sudý počet!) a upečte je podle základního receptu.

4 Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Kaštanové pyré prošlehejte se 4 lžícemi smetany ke šlehání, jen aby povolilo, a poté do něj vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Nechte lehce zchladnout.
 

5 Zbylou smetanu vyšlehejte do tuhé šlehačky. Polovinu pusinek potřete čokoládovo–kaštanovým pyré, druhou polovinu šlehačkou a slepte je dohromady.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní recept na pusinky

Kávovo-karamelový krém s pusinkami

Citronová aljaška

Pistáciová zmrzlina

Pusinková roláda s vanilkovou šlehačkou

Komentáře

Obrazek uzivatele
No mne sa cesto roztieklo, tak som musela pouzit papierove cupcaky aby to malo nejaky tvar, bolo to privelmi sladke, a ked sa da do gastanoveho kremu cokolada, tak sa stratila gastanova chut, co je trosku skoda, takze ja nabuduce skusim iny recept.
Obrazek uzivatele
Mrzí nás, že se vám dezert podle našeho receptu nepodařil podle vašich představ. S těstem se mohla stát řada věcí - ořechy nebyly dokonale vychladlé, mohlo být přešlehané... Bohužel takhle od počítače se to těžko soudí. Je jasné, že čokoláda v krému jednoho potěší a druhého ne... Můžete příště kaštanový krém použít jen lehce prošlehaný, bez čokolády... Přejeme spoustu úspěchů v kuchyni!

Přidat komentář