Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Oříšky karamelizované v datlovém sirupu

Na recept jsme použili neloupané vlašské ořechy, pokud byste chtěli věnovat přípravě více času, můžete ořechová jádra spařit a oloupat z jemné slupičky, tak jak se to dělá s mandlemi. Stejně můžete karamelizovat a zabalit jako dárek i mandle nebo lísková jádra. 

Vydání: 2016/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 sáček
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Opékání 0:15
Chuťovka

Ingredience

    • 2 hrsti vyloupaných jader z vlašských ořechů
    • 2–3 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce datlového sirupu 

Příprava jídla

2 hrsti jader vlašských ořechů nasucho opečte v pánvi, až začnou zlátnout. Zasypte je 2 lžícemi krupicového cukru, promíchejte a nechte cukr rozpustit.

2 Nakonec přidejte ještě 2 lžíce datlového sirupu, znovu promíchejte a odstavte. Oříšky přesypte na plech a nechte vychladnout. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zázvorový likér

Skořicový sirup

Karamelovo-čokoládové kostky s makadamiovými oříšky

Ochucená citronová sůl

Opojný svařákový gel

Bezlepkové zázvorové sušenky s citronovým mascarpone

34 úžasných vánočních sladkostí

23x dárek z vaší kuchyně

reklama

Přidat komentář