Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ostružinový cheesecake s Lučinou

Tvarohová Lučina a sladké ostružiny jsou pro sebe jako stvořené! Na tenhle lahodný a vizuálně dokonalý dort jen tak nezapomenete...

Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 1 cheesecake
Doba přípravy: Do 20 minut
PT50M
Pečení 0:50
Dort

Ingredience

    • 150 g oblíbených sušenek (např. Club, Bebe), rozdrcených
    • 50 g mletých mandlí
    • 100 g másla

    NA NÁPLŇ

    • 250 g ostružin
    • 1 lžíce vanilkového extraktu
    • 220 - 230 g krupicového cukru
    • 7x Lučina 100 g
    • 1 lžička vanikového extraktu
    • 3 velká vejce
    • 250 g tučnější zakysané smetany (15-30%)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Promíchejte drcené sušenky s mandlemi a máslem a vzniklou hmotu důkladně upěchujte na dno pečícím papírem vyložené dortové formy. Pečte 14 minut nebo dokud nebude korpus pevný. Nechte úplně vychladnout. Snižte teplotu v troubě na 140°C. Na dno trouby umístěte pekáček s vodou.

2 Prošlehejte Lučinu s 200 g cukru. Když jsou perfektně spojené, vmíchejte vanilku a po jednom zašlehejte všechna vejce. Nakonec přidejte zakysanou smetanu. 

3 Polovinu ostružin rozmixujte na pyré a propasírujte přes jemné sítko. Semínka vyhoďte. Výsledkem by měla být 1/3 hrnku ostružinového pyré. Vmíchejte do něj vanilkový extrakt a 20 - 30 g cukru. Odložte stranou. Nalijte polovinu krémové směsi na připravený korpus. Polovinu ostružinového pyré nakapejte na krém.

4 Pomocí špejle utvořte „ostružinový vír“. Opakujte se zbylou polovinou krému i pyré.

5 Pečte 50 minut nebo dokud nejsou okraje pevné a střed se ještě trochu chvěje. Vypněte troubu, dvířka pootevřete a zajistěte vařečkou a nechte cheesecake hodinu chladnout uvnitř. Poté ho vyndejte, nechte zcela vychladnout a přes noc dejte do ledničky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

14x dokonalý cheesecake

Jahodová Lučina s mátou

Těstoviny s Lučinou, houbami a špenátem

Nepečený borůvkový cheesecake s Lučinou

Vajíčková pomazánka s Lučinou a červenou řepou

Svačinové nanuky s Lučinou Jogurtina

Cheesecake z Lučiny s jablky, drobenkou a karamelem

Přidat komentář