Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Palačinky à la vejce Benedikt

Milujete palačinky? Zbožňujete vejce Benedikt? Pak se z téhle lahůdky doslova rozplynete blahem! Geniální spojení chutí vás naprosto okouzlí.

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 12 palačinek
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odpočinutí
PT20M
Vaření 0:20

Ingredience

    • 200g hladké mouky
    • 3 vejce
    • 400ml mléka
    • 1 lžíce másla, rozpuštěného
    • 1/2 lžičky soli
    • hrst nasekaných bylinek (petrželka, tymián, oregano, estragon...)
    • rostlinný olej na opékání

    NA HOLANDSKOU OMÁČKU

    • 225g másla
    • 5 žloutků
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2 lžičky mleté papriky

    NA DOKONČENÍ

    • 350g šunky od kosti nebo šunkového kolene, natrhané nebo nakrájené na tenké nudličky
    • 2 hrsti rukoly a čerstvě hrubě mletý
    • červený pepř k podávání 

Příprava jídla

1 Na palačinky rozmixujte v robotu mouku, vejce, mléko, 120ml vody, máslo a sůl. Těsto přelijte do mísy, vmíchejte bylinky a nechte odpočinout.

2 Nepřilnavou pánev nebo pánev na palačinky vytřete olejem, vlijte malou naběračku těsta do středu pánve, pánví zakružte, aby se těsto rozlilo do krajů, a na středním plameni palačinku opečte z obou stran dozlatova. Zopakujte se zbylým těstem a postupně připravte 12 palačinek.

3 Na holandskou omáčku nechte v malém rendlíku rozpustit máslo. Žloutky metličkou prošlehejte s citronovou šťávou a 2 lžícemi vody. Po částech vmíchejte 3 lžíce horkého másla, směs poté za stálého šlehání vlijte do zbylého horkého másla a šlehejte, dokud omáčka nezačne houstnout. Přidejte sůl, pepř a mletou papriku a zašlehejte.

4 Šunku lehce prohřejte na pánvi, rozdělte na palačinky a zarolujte. Přelijte holandskou omáčkou, posypte červeným pepřem a podávejte ozdobené rukolou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oříšková palačinka s karamelizovanými hruškami

Dutch baby s citronovým krémem a borůvkami

Dort crêpes Suzette

Galetka s růžičkovou kapustou a slaninou

Dutch baby s pečenými rajčátky

Přidat komentář