Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Papriky s čočkou a vejci
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2343 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 274 g
Tuky 66 g
Vláknina 54 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud máte chuť na něco snadného, lehkého přitom sytého z jedné pánve a ještě budete chtít využít surovin, co máte ve spíži, pak jste tu správně! 

Suroviny

olivový olej 2 PL
nakrájená nadrobno
velké, zbavené semínek a nakrájené na drobné kostičky
zbavená semínek a nakrájená na drobné kostičky
koření 2 ČL
kořenící pasta rás al-hánút – lze nahradit 3 lžičkami stejnojmenné směsi koření
čočka 400 g
1 konzerva, scezená a propláchnutá – lze nahradit 100 g čočky, uvařené podle návodu na obalu a scezené (váha před vařením)
vejce 3 ks
3–4 vejce podle počtu strávníků
koření 1 PL
směs dukkah (viz Něco navíc), nasucho opražená, aby se rozvoněla
koriandr čerstvý
čerstvý, k podávání
opečená, k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním ohni olivový olej. Vsypte cibuli a papriky a opékejte za stálého míchání asi 10 minut, aby zelenina změkla. Okořeňte pastou či směsí rás al-hánút. Nechte minutu rozvonět.

2

Přidejte čočku, rajčata a 200 ml vody. Míchejte asi 4 minuty, směs by měla dosáhnout mírného varu. Pak vmíchejte špenát a ve směsi udělejte 3–4 důlky – do každého rozklepněte po 1 vejci. Zapékejte asi 10 minut, nebo tak dlouho, aby vejce byla podle vaší chuti. Podávejte posypané opraženou dukkou a čerstvým koriandrem, podle chuti doplněné opečenými chlebovými plackami.

NĚCO NAVÍC
Směs dukkah můžete semlít z 10 g pistácií (ty jsme použili my) nebo tradičnějších lískových oříšků, 10 g sezamových semínek, 4 g semen koriandru a římského kmínu, pepře a soli podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč