Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Papriky s čočkou a vejci

Jídlo, které vám dodá energii na cokoli!

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 velké červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na drobné kostičky
    • 1 žlutá paprika, zbavená semínek a nakrájená na drobné kostičky
    • 2 lžičky kořenicí pasty rás al-hánút nebo 3 lžičky stejnojmenné směsi koření
    • 400 g konzerva čočky, scezená a propláchnutá (nebo 100 g čočky, uvařené podle návodu na obalu a scezené, váha před vařením)
    • 400 g konzerva krájených rajčat
    • 100–120 g baby špenátových lístků
    • 3–4 vejce
    • 1 lžíce směsi dukkah (viz Něco navíc), nasucho opražené, aby se rozvoněla
    • čerstvý koriandr k podávání
    • opečený chléb pita k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. V pánvi vhodné do trouby rozehřejte na středním ohni olivový olej. Vsypte cibuli a papriky a opékejte za stálého míchání asi 10 minut, aby zelenina změkla. Okořeňte pastou či směsí rás al-hánút. Nechte minutu rozvonět. Přidejte čočku, rajčata a 200 ml vody. Míchejte asi 4 minuty, směs by měla dosáhnout mírného varu. Pak vmíchejte špenát a ve směsi udělejte 3–4 důlky – do každého rozklepněte po 1 vejci. Zapékejte asi 10 minut, nebo tak dlouho, aby vejce byla podle vaší chuti. Podávejte posypané opraženou dukkou a čerstvým koriandrem, podle chuti doplněné opečenými chlebovými plackami.

NĚCO NAVÍC
Směs dukkah můžete semlít z 10 g pistácií (ty jsme použili my) nebo tradičnějších lískových oříšků, 10 g sezamových semínek, 4 g semen koriandru a římského kmínu, pepře a soli podle chuti.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Omáčka romesco a pečené brambůrky

Plněné papriky s kuskusem, fetou a špenátem

Fajita s paprikami a kuřecím masem

Plněné papriky jako polévka

Ryba s paprikami po španělsku

Teplý salát à la puttanesca ze žlutých paprik

Do hodiny na stole

Do hodiny na stole

Přidat komentář