Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
pečená jablka se zmrzlinou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2336 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 356 g
Tuky 84 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ledový cider má hloubku likéru a s dezerty mu to mimořádně sluší.

Suroviny

změklého
mletá
jemných
lískové oříšky 60 g
nasekaných
nastrouhaná
třtinový cukr 50 g
menších pevných podle velikosti
cider 470 ml
sladšího výběrového (my jsme použili ice cider Utopia Patience)
med 2 PL
(množství podle sladkosti cideru)
vanilková zmrzlina
k podávání
NA VLOČKOVÝ KROKANT
(ne jemných)

Postup

1

Máslo, skořici, vločky, oříšky, pomerančovou kůru a cukr spojte dohromady.

2

Jablkům lehce seřízněte spodek, aby pevně seděla v pekáčku, pak jim odkrojte vršek se stopkou, tím získáte pokličku. Jádro a část dužiny vydlabejte, aby vznikla dutina, ale dno zůstalo neporušené (dobře to jde třeba vykrajovačem na meloun).

3

Do jablek vměstnejte náplň a přiklopte pokličkou. Narovnejte jablka do pekáčku, kolem nalijte cider a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na 35–40 minut (nebo podle velikosti jablek). Po dopečení jablka uchovejte v teple.

4

Zatímco se jablka pečou, připravte krokant (karamelizované vločky). V pánvičce nejdřív opražte vločky nasucho. Pak je sesypte stranou, z pánve vyklepejte případné zbytky po vločkách a vsypte do ní cukr. Cukr rozpusťte na karamel, vsypte opražené vločky a nechte je rychle v horkém cukru obalit. Obsah pánvičky ihned vlijte na pečicí papír a nechte ztuhnout. Vychladlé sloupněte a rozbijte pomocí paličky nebo válečku na krokant.

5

Cider z pekáčku slijte, nalijte do kastrolu. Podle chuti a sladkosti cideru přidejte med a redukujte do hustoty sirupu.

6

Jablka servírujte s vanilkovou zmrzlinou, přelité trochou ciderové omáčky a posypané krokantem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč