Je snad něco lepšího než pečínka? Maso, které je šťavnaté a upečené tak, že odpadává od kosti, dokonalá šťávička, k tomu spousta zeleniny... Pečená krůtí stehna to splňují všechno. Co chtít víc?
Suroviny
Postup
Krůtí stehna osolte a opepřete. V hlubším pekáčku rozpalte olej a krůtí stehna na něm opečte ze všech stran.
Vyjměte a do pekáčku vsypte cibuli, pórek, celer a česnek, opékejte 5 minut a přilijte víno.
Přisypte polovinu petržele, tymián, přiveďte k varu a nechte víno krátce svařit.
Krůtí stehna vraťte do pekáčku, přilijte vývar a dejte do trouby vyhřáté na 180°C.
Pečte zhruba hodinu, hodinu a půl. Dvakrát až třikrát v průběhu pečení maso otočte.
Přibližně 20 minut před koncem přidejte mrkev.
Jáhly (bulgur) uvařte dle návodu na obalu.
Upečená krůtí stehna vyjměte z pekáče, pokud je v něm příliš tekutiny, svařte ji.
Uvařenou přílohu vmíchejte do šťávy se zeleninou v pekáčku a podávejte k masu. Ozdobte zbylou petrželkou.
NĚCO NAVÍC
Na stehnech je vynikající maso s krátkými vlákny, krásně šťavnaté a po upečení křehké a jemné. Stejně vhodná jsou i kuřecí stehna. Pokud nechcete servírovat maso v celku, můžete je opatrně zbavit kostí – půjdou z měkkého masa snadno vyloupnout.