Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená krůtí stehna s dvojí kapustou

Vypečená krůtí stehna se zlatavou kůrčičkou, krásně zelené kapustičky, křupavé mandle... Nezní to jako hostina hodná královské návštěvy?

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H40M
Pečení 2:40
Maso

Ingredience

    • 1 lžíce fenyklového semínka
    • 1 lžíce celého římského kmínu
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 6 snítek oregana, lístky odrhnuté
    • 50g hnědého cukru
    • 1 lžička vločkové mořské soli
    • 60ml jablečného octa + pár kapek balzamikového octa
    • 60ml panenského olivového oleje
    • 2kg krůtích stehen s kostí
    • 500g růžičkové kapusty, zbavené zbytků košťálu a rozpůlené
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 80g neloupaných mandlí, nasekaných
    • 150g kadeřávkových listů (pokud možno mladých nebo alespoň menších) 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Fenykl a římský kmín utlučte najemno. Nasypte do misky, přidejte česnek, oregano, cukr, sůl, oba druhy octa a 2 lžíce oleje. Promíchejte.

2 Směsí potřete krůtí stehna a dejte je do velkého pekáče. Podlijte 250ml vody a přiklopte nebo zakryjte alobalem. Pečte 2 hodiny, odkryjte, polijte výpekem a pečte ještě 40 minut (dozlatohněda).

3 V míse promíchejte kapustičky se zbývajícím olejem, solí a pepřem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte 15–20 minut dozlatova. Pak přidejte mandle a kadeřávek a pečte ještě 5 minut. Maso podávejte se zeleninovo-mandlovou oblohou.

NĚCO NAVÍC
Kapustičky, kadeřávek a mandle lze opéct také na pánvi na troše oleje. Namísto obyčejných mandlí můžete zkusit uzené anebo oblohu ochutit trochou uzené soli. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka s kapustou, orzem a klobáskou

Kadeřávkové lupínky s citronovou solí a dukkou

Kotlety s kapustovou kaší a asijskou omáčkou s jablky

Špagety s kapustičkami a lupínky z topinamburů

Kapusta zapékaná s bramborami a sýrem

Přidat komentář