Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené batáty s cizrnou

Jednoduchou bezmasou dobrotu s arabským šmrncem ocení nejen vegetariáni! 

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Z plechu

Ingredience

    • 4 středně velké batáty
    • 400g konzerva cizrny
    • 1–2 lžíce olivového oleje
    • po 1/2 lžičce římského kmínu, mletého koriandru, mleté skořice a mleté uzené či sladké papriky
    • svazek hladkolisté petrželky
    • 250g čerstvého kozího sýra nebo čerstvého smetanového sýra, např. lučiny
    • hrst cherry rajčátek, nakrájených na čtvrtky (nemusí být) 

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200°C. Cizrnu slijte, propláchněte a nechte okapat. Batáty omyjte a podélně rozkrojte napůl. Potřete je ze všech stran olejem a rozložte na plech, řezem dolů.

2 Cizrnu promíchejte s olejem a vším kořením a přisypte ji k batátům. Pečte asi 30 minut, dokud batáty nebudou měkké.

3 Batáty podávejte posypané pečenou cizrnou, nasekanou petrželkou, rozdrobeným sýrem a rajčátky.

NĚCO NAVÍC

Zkuste příště pečené batáty se salsou z rajčátek a bylinkovou omáčkou! Na salsu nakrájejte nadrobno 250g cherry rajčátek, přimíchejte hrst nadrobno nakrájené hladkolisté petrželky, zakápněte citronovou šťávou a nechte půl hodinky rozležet. Na omáčku smíchejte 2 lžíce hummusu nebo pasty tahini, šťávu z 1/2 citronu, 2–3 lžíce čerstvého kopru, najemno nasekaného, 2–3 stroužky česneku, utřené. Směs promíchejte a nařeďte vodou na požadovanou konzistenci. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené těstoviny s tuňákem

Kuře s hráškem na medu a smetaně

Vepřová saltimbocca

Fajitas z trouby

Zamilujte si luštěniny

Přidat komentář