Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem

Stejným způsobem jako kolínko můžete připravit také jehněčí kýtu: po našpikování a okořenění ji sviňte a svažte kuchyňským provázkem do balíčku. Dále postupujte stejně.

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT2H30M
Pečení 2:30
Maso Slovenská

Ingredience

    • 1 lžička kuliček jalovce
    • 4 malá jehněčí kolínka nebo 1 kg jehněčí kýty
    • 70 g slaniny, nakrájené na špalíčky
    • 5 stroužků česneku, větší podélně rozpůlené
    • 2–3 snítky čerstvého rozmarýnu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 60 g sádla
    • 150 ml bílého suchého vína
    • kuřecí vývar podle potřeby
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce hladké mouky

Příprava jídla

1 Jalovec rozdrťte v hmoždíři. Koleno prošpikujte slaninou a česnekem. Posypte ho drceným jalovcem a rozmarýnem. Osolte a opepřete.

2 V pekáčku rozpalte sádlo a maso na něm opečte ze všech stran. Podlijte bílým vínem a trochou vývaru, přisypte cibuli, zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na zhruba 2 hodiny. Maso průběžně kontrolujte, podlévejte vývarem a přelévejte výpekem, až bude poloměkké, odkryjte ho a dopečte.

3 Po upečení maso vyjměte, výpek zaprašte hladkou moukou, zalijte trochou vývaru a provařte. Podávejte se šťouchanými bramborami.

NĚCO NAVÍC

„Přál bych si, aby lidé začali jehněčí víc vařit a donutili tak řezníky, aby ho měli běžně v nabídce,“ říká k tomuto receptu jeho autor šéfkuchař Marcel Ihnačák.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapustnica

Šulánky s mákem

20x velikonoční jehněčí

Přidat komentář