Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené křepelky s pórkovými bramborami

Křepelčí maso má příjemně výraznou chuť a pokud ho zkombinujete s naší přílohou z brambor a pórku, získáte pokrm jako z luxusní restaurace. 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Maso

Ingredience

    • 2 křepelky (kuchyňsky upravené, viz NĚCO NAVÍC)
    • 2 snítky tymiánu
    • olivový olej na potření a zakapání
    • tekutý med na potření
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 křepelčí vejce
    • 3 pórky, očištěné a podélně přepůlené
    • 8 salátových brambor (varný typ A) nakrájených na plátky

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžičky hrubozrnné hořčice
    • 1 lžíce jablečného octa
    • 3 lžíce ořechového oleje 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Do každé křepelky dejte snítky tymiánu. Zvenku potřete trochou oleje a medu a opepřete a řádně osolte. Dejte do pekáčku a pečte 30–40 minut dozlatova. Pak vyjměte a nechte na teplém místě odpočinout.

2 Zatímco se křepelky pečou, přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou. Vložte vejce a vařte 2 minuty. Pak vyjměte a dejte zchladit pod tekoucí studenou vodu. Oloupejte a dejte stranou. Do čisté vroucí osolené vody dejte pórek a vařte ho 10 minut doměkka. Vyjměte děrovanou sběračkou a v míse pokapejte olivovým olejem, dokud je pórek ještě horký. Do uvolněné vroucí vody vložte brambory a vařte 8–10 minut doměkka, sceďte a přidejte k pórku.

3 Na zálivku prošlehejte hořčici a ocet. Pak po částech zašlehejte olej, aby zálivka byla hustá. Osolte a opepřete. Přepulte vejce a rozporcujte křepelky.

Při podávání na talíř naaranžujte hnízda z pórku, k tomu přidejte brambory a na ně křepelčí prsíčka, pak stehýnka, obložte uvařenými vajíčky a pokapejte zálivkou. 

NĚCO NAVÍC
Kuchyňskou úpravou se rozumí křepelka oškubaná, zbavená vnitřností, bez hlavy a pařátů. Dále očištěná a případně svázaná stehýnka a křidýlka podvléknutá dolů. Tedy kousek čistý a upravený tak, aby se s ním dalo okamžitě začít vařit.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jelení medailonky ve slanině s hranolky

Bažantí stehna se zelím a bramborovými knedlíčky

Jelení wellington

Kanec se šípkovou omáčkou

Křepelky dušené na cibuli se šafránem a cizrnou

Přidat komentář