Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené křepelky s pórkovými bramborami

Pečené křepelky s pórkovými bramborami

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2008 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 163 g
Tuky 92 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křepelčí maso má příjemně výraznou chuť a pokud ho zkombinujete s naší přílohou z brambor a pórku, získáte pokrm jako z luxusní restaurace. 

Suroviny

tymián 2 snítka
olivový olej
na potření a zakapání
na potření
sůl a pepř
3 ks
pórky očištěné a podélně přepůlené
typ A, salátové, nakrájené na plátky
Na zálivku
hořčice hrubozrnná 2 ČL
jablečný ocet 1 PL
ořechový olej 3 PL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Do každé křepelky dejte snítky tymiánu. Zvenku potřete trochou oleje a medu a opepřete a řádně osolte. Dejte do pekáčku a pečte 30-40 minut dozlatova. Pak vyjměte a nechte na teplém místě odpočinout.

2 Zatímco se křepelky pečou, přiveďte k varu hrnec s osolenou vodou. Vložte vejce a vařte 2 minuty. Pak vyjměte a dejte zchladit pod tekoucí studenou vodu. Oloupejte a dejte stranou. Do čisté vroucí osolené vody dejte pórek a vařte ho 10 minut doměkka. Vyjměte děrovanou sběračkou a v míse pokapejte olivovým olejem, dokud je pórek ještě horký. Do uvolněné vroucí vody vložte brambory a vařte 8-10 minut doměkka, sceďte a přidejte k pórku.

2

Na zálivku prošlehejte hořčici a ocet. Pak po částech zašlehejte olej, aby zálivka byla hustá. Osolte a opepřete. Přepulte vejce a rozporcujte křepelky.

3

Při podávání na talíř naaranžujte hnízda z pórku, k tomu přidejte brambory a na ně křepelčí prsíčka, pak stehýnka, obložte uvařenými vajíčky a pokapejte zálivkou.

NĚCO NAVÍC
Kuchyňskou úpravou se rozumí křepelka oškubaná, zbavená vnitřností, bez hlavy a pařátů. Dále očištěná a případně svázaná stehýnka a křidýlka podvléknutá dolů. Tedy kousek čistý a upravený tak, aby se s ním dalo okamžitě začít vařit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč