Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené vepřové kotlety à la puttanesca

Omáčka puttanesca se tradičně dává na těstoviny. Vypůjčili jsme si její přísady (vynechali jsme však sardelky a naopak přidali papriku) a musíme říct, že i s kotletami jí to moc sluší. 

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Maso

Ingredience

    • 1 žlutá paprika, nakrájená na kolečka
    • 450g větších třešňových rajčátek, přepůlených
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • špetka drcených sušených chilli papriček + k podávání
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 vepřové kotlety s kostí, silné cca 2cm, o pokojové teplotě
    • 1 hrnek oliv kalamata
    • 3 lžíce kaparů, propláchnutých
    • čerstvá bazalka a ciabatta k podávání 

Příprava jídla

1 Předehřejte gril v troubě a mřížku umístěte 10 cm pod něj. Papriku a rajčátka v pekáči promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a chilli papričkami, přičemž rajčátka trochu zmáčkněte. Osolte, opepřete a rozprostřete do jedné vrstvy. Kotlety potřete zbylou lžící oleje, osolte a opepřete a rozložte na zeleninu.

2 Grilujte 7 minut, pak kotlety obraťte. Posypte olivami a kapary a grilujte dalších zhruba 5–8 minut, až budou kotlety pěkně opečené (máte-li teploměr, ideální je teplota 60°C uvnitř masa u kosti). Posypte bazalkou a podávejte se zeleninou, přelité vypečenou šťávou a s křupavým italským chlebem.

 

Oběd na další den

Sendviče s vepřovým masem

1 Připravte o 2 vepřové kotlety víc. Po vychladnutí je vykostěte a nakrájejte na proužky. Naplňte do oblíbených housek nebo bulek spolu se salátem coleslaw nebo housky potřete majonézou a hořčicí a nakonec doplňte nakládanými okurkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Marocké ragú s kuskusem

Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami

Kuřecí paličky se salátem coleslaw

Zeleninová polévka se sýrovými tousty

reklama

Přidat komentář