Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený banán se zmrzlinou

Skvělý dezert, který v sobě spojuje to nejlepší z uplynulého léta i nadcházející zimy. Máte-li přece jen trochu času nazbyt, připravte si dopředu domácí zmrzlinu, třeba podle některého z receptů na Apetitonline.cz.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 porci
Doba přípravy: Do 20 minut
PT4M
Opékání 0:04
Pohár

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 1 lžíce tmavého třtinového cukru muscovado
    • pár kapek vanilkového extraktu
    • špetka skořice
    • malá hrst ořechů (nejlépe směs pekanových, kešú a mandlí), nahrubo nasekaných
    • 1 banán, oloupaný a podélně rozpůlený
    • vanilková zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1 V pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte cukr, vanilkový extrakt, ořechy a promíchejte. Vložte banány řeznou stranou nahoru a opékejte zhruba 2 minuty, potom otočte a ještě 2 minuty opékejte. Sundejte z plotny, přesuňte na talíř, přidejte zmrzlinu a podávejte. Nebo podávejte rovnou v pánvi!

NĚCO NAVÍC
Pro lepší chuť můžete banány po obrácení podlít kapkou alkoholu. Skvělý bude vanilkový rum, tuzemák, bourbon či koňak.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kávové bábovičky

Nepečený jablečný dort

Pomerančové sušenky

Čokoládové sušenky s pekanovými ořechy

Přidat komentář