Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečený kadeřávek s vejci

Pečený kadeřávek je skvělý nejen jako chipsy! Důkazem je tahle zdravá snídaně z jednoho plechu.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Pečení 0:10
Z plechu

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 120–150 g kadeřávku, nasekaného nebo natrhaného na kusy
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 velkých vajec
    • 30 g sušených rajčat v oleji, okapaných a nasekaných
    • 50 g balkánského sýra či fety, rozdrobené
    • ciabatta nebo kořenový chléb k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 190°C. Plech s vyšším okrajem vymažte cca 1 lžící oleje. Kadeřávek promíchejte se zbývajícím olejem, osolte a promněte rukama. V kadeřávku vytvořte 6 důlků a rozklepněte do nich vejce. Pečte 5–10 minut, aby bílky ztuhly a zbělely. Začněte hlídat po 5 minutách. Na tmavém plechu to jde rychleji.

2 Plech vyjměte z trouby a pokrm posypte nasekanými sušenými rajčaty a sýrem. Podle chuti dosolte (sýr i rajčata bývají dost slané) a pořádně opepřete. Hned jezte s čerstvým křupavým pečivem.

NĚCO NAVÍC
Namísto rajčat lze přidat opečenou slaninu. Anebo vyměňte sýr za méně slaný a ponechte i rajčata.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Quesadilly s kadeřávkem

Kadeřávkový salát s jablky

Přidat komentář