Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Perníkové stromečky

„Je tak snadný, vláčný a vůbec báječný, že jiný perník už nepeču,“ říká cukrářka Markéta Krajčovičová, která se s námi o recept podělila. A navíc ho lze připravit bez vážení! Děti vám tak mohou asistovat nejen při zdobení.

 

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 větší a hlubší plech
Doba přípravy: Do 10 minut
PT40M
Pečení 0:40
Česká

Ingredience

    • 2 hrnky hladké mouky
    • 1 hrnek polohrubé mouky
    • 1 a 1/2 hrnku krupicového cukru
    • 1 sáček čokoládového pudinku
    • 1 prášek do perníku
    • 1 prášek do pečiva
    • 1 vanilkový cukr
    • 3 lžíce kakaa
    • 1 lžička mleté skořice
    • 2 vejce
    • 3 lžíce povidel nebo marmelády 
    • 2 hrnky mléka
    • 1 hrnek oleje
    • zelený fondán, červené lentilky, cukrové tyčinky a drobné cukrové zdobení

     

Příprava jídla

1 Troubu rozehřejte na 160 °C. V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny a do druhé mísy nalijte všechny tekuté. Prošlehejte je a vmíchejte do mísy se sypkou směsí. Dobře promíchejte. 

2 Plech vyložte pečicím papírem, vlijte na něj těsto a pečte zhruba 40 minut. Vyndejte perník z plechu a nechte úplně vychladnout.

3 Vychladlý perník nakrájejte nožem do tvaru vánočního stromečku nebo z něj stromečky vykrájejte pomocí formiček (budete mít víc ‚odpadu‘) a ozdobte podle fantazie.

NĚCO NAVÍC
Nechcete-li perník zdobit, můžete ho proříznout, promazat džemem a pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou a posypat kokosem či sekanými ořechy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Stádo čokoládových sobů

Perníkové bábovičky

Opilý perník

Medvídci s mandlemi

Vánoční cupcaky s medovými perníčky

40x vánoční cukroví

14x perníčky

34 úžasných vánočních sladkostí

reklama

Přidat komentář