OBCHOD

Pesto z ředkvičkových lístků

Nic proti ředkvičkovým bulvičkám, ale odteď nejspíš budete za hlavní součást téhle zeleniny považovat listy. Čerstvost ředkviček poznáte právě podle listů (teď už víte, proč je chtít), ale těm s přebujelým lupením se vyhněte. Doporučujeme zpracovat nejprve listy, dokud jsou pěkně svěží, okrájené bulvičky počkají v uzavřené nádobě v chladničce. 

Vydání: 2016/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2-4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • čerstvé zelené lístky ze 2 svazků ředkviček, omyté a zbavené tuhých řapíků (máte-li pěkných málo, lze část nahradit polníčkem či baby špenátem)
    • 40g strouhaného parmazánu
    • 80g opražených loupaných mandlí
    • 1 stroužek česneku, oloupaný
    • panenský olivový olej podle potřeby
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • opečené chlebové placky (arabský chléb) + měkký tvaroh k podávání 

Příprava jídla

1 Všechny přísady rozmixujte v mixéru, chopperu nebo v robotu na požadovanou konzistenci. Začněte se 2 lžícemi oleje a postupně přidávejte podle toho, jak hrubé či jemné chcete mít pesto. Podle chuti osolte, případně opepřete. Podávejte třeba ve skleničce (zbytek pak zalitý olejem zavřete a schováte do chladničky), doplněné opečenými chlebovými plackami a tvarohem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí burger s rukolou a zelným salátem

Pizza s chřestem, zelenými olivami a špenátovými lístky

Vepřová panenka s bílým chřestem

Bulky s medvědím česnekem

reklama

Přidat komentář