Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní čínské kuře

Varianta na ‚kuře generála Tso‘ – populární jídlo z americko-čínské kuchyně.

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Kuře

Ingredience

    • 25 g kukuřičného škrobu + 2 lžíce navíc
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 85 g medu + 1 lžíce navíc
    • 4 lžíce sójové omáčky
    • 1 velký stroužek česneku, nasekaný najemno
    • 3 lžíce rýžového octa
    • 1 lžíce omáčky sriracha
    • 1 lžíce rajčatového protlaku
    • 1 lžička strouhaného zázvoru
    • 800 g kuřecích prsou či stehenních řízků (nebo mix), nakrájených na kostky
    • 5–6 lžic neutrálního rostlinného oleje
    • 1/4 lžičky sušených chilli vloček
    • 1 šalotka, nakrájená najemno
    • vařená nebo dušená jasmínová rýže, jarní cibulka a mikrobylinky k podávání

Příprava jídla

1 V míse promíchejte škrob, půl lžičky soli a půl lžičky pepře.

2 V další míse smíchejte med, sójovou omáčku, česnek, rýžový ocet, srirachu, rajčatový protlak a zázvor se 3 lžícemi vody. Kuře zlehka obalte ve škrobu.

3 Ve velké pánvi rozehřejte 3 lžíce oleje a na prudším plameni na něm opékejte polovinu z masa tak, aby vevnitř bylo hotové a na povrchu mělo křupavou kůrčičku. Trvá to asi 5–7 minut. První dávku kuřete přesuňte na talíř a odložte stranou.

4 Rozehřejte zbývající olej na vysokou teplotu a opečte na něm zbývající kuře, pak přisypte chilli vločky a nakrájenou šalotku. Vlijte medovo-sójovou omáčku a do pánve vraťte i první dávku kuřecího masa.

5 Promíchejte, aby se všechny kousky masa obalily omáčkou a byly lesklé. Opékejte další 2 minuty, dokud se omáčka trochu nezredukuje. Servírujte s rýží, posypané jarní cibulkou a mikrobylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fazolová polévka s klobáskami

Vepřová panenka s estragonem & špenátová polenta

Těstoviny s modrým sýrem, šalvějí a ořechy

Treska s pestem a česnekovými bramborami

Přidat komentář