Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Piškotový dort zdobený mandlovými růžičkami.

Popis receptu: 

Jemný a rychlý piškotový korpus. 

Autor: Dagmar Hoganová
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Těsto:    4 vejce
                  90 g cukru. 
                  80 g polohrubé mouky                      
     
    Krém:.  250g mascarpone.                      
                  2  šlehačky 33%.                        
                  2 ztužovače šlehačky.              
                  cukr podle chuti         
     
    Poleva: hořká čokoláda a šlehačka.
     
    Na ozdobu potřebujeme marcipán a trochu  trpělivosti při výrobě růžiček.Připravíme je  den předem,aby proschly.             

Příprava jídla

Těsto :  ušleháme bílky na tuhý sníh. Žloutky utřít s cukrem.Ke žloutkům přidat mouku.Utřené těsto spojit se sněhem.Formu vymazat a vysypat moukou.Těsto pečeme 25 - 30 minut. Necháme vychladnout.
 
Připravíme krém. Ušleháme šlehačku s cukrem mascarpone a tekutou čokoládou.
 
Korpus na 2x překrojit nanést pikantní marmeládou a potom krém.
 
Čokoládovou polevu připravíme z nalámané čokolády kterou zalijeme ohřátou šlehačkou.
 
Mícháme než vznikne krásná poleva.

Přidat komentář