Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pissaladière s liškami a černými olivami

Proslulý francouzský cibulový koláč jsme vylepšili pevnými a křupavými liškami. Výborný je třeba i se špičkami obecnými, které často najdete v městských parcích.

Vydání: 2013/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 400 g listového těsta nebo těsta na pizzu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 6 velkých cibulí
    • 2 lžíce balzamikového octa
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 1 hrst černých oliv (nejlépe tzv. řeckých, lesklých, prodávaných bez nálevu, např. značka Fragata)
    • 100 g lišek
    • 2 snítky saturejky nebo tymiánu 
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi na oleji opékejte asi 20–25 minut cibuli, až zezlátne a zkaramelizuje, na posledních 5 minut přidejte pokrájené lišky. Vmíchejte ocet, cukr, sůl a pepř a duste asi 2 minuty, až směs začne houstnout.

2 Rozválené těsto přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Rozprostřete na něj cibulovo-houbovou směs. Posypte olivami a bylinkami a pečte asi 20 minut dozlatova. Vyjměte a před podáváním nechte trochu zchladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová houbová polévka

Smažené houby s česnekovou majonézou

Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

Hříbky na česneku po italsku

Vepřové medailonky s houbami a jablky

20x houby na všechny způsoby

28 skvělých slaných receptů z listového těsta

Přidat komentář