Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pizza z grilu se špenátem, sýrem a citronem

Pizza z grilu se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pizza z grilu se špenátem, sýrem a citronem

4.4/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2570 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 168 g
Tuky 148 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Proč tohle vyzkoušet? Pro ozvláštnění menu letních grilovaček a také proto, že pizzu miluje každý!

Náš tip: Milujete pizzu? Dejte si také pravou italskou pizzu s mortadellou a burratou z Líné kuchařky podle našeho videoreceptu

Skryt pre seznam

Suroviny

droždí sušené 2 ČL
olivový olej panenský 1 PL
+ na poprášení
sůl mořská ½ ČL
Na obložení
olivový olej panenský 3 PL
česnek 2 stroužky
na plátky
najemno, nejlépe z bioctronu
lze nahradit mangoldem, očištěný
nastrouhaná, lze nahradit sýrem oštiepok, nastrouhaným
lze nahradit bílou, na tenká kolečka
lze nahradit jiným podobným sýrem, na plátky
rozpůlené, nejlépe bio

Postup

1

V misce rozmíchejte droždí s cukrem a 2 lžícemi vlažné vody. Nechte stát 10 minut, až se na směsi objeví bubliny. Jogurt smíchejte s olejem. Do mísy prosejte mouku se solí, přidejte vzešlý kvásek i jogurt a vypracujte těsto.

2

Vyklopte ho na pracovní plochu mírně poprášenou moukou a hněťte 5 minut, aby bylo hladké a pružné. Vložte ho do mísy mírně vytřené tukem, zakryjte utěrkou a nechte v teple kynout na dvojnásobný objem. Těsto rozdělte na 2 části a na válu mírně poprášeném moukou z nich vytvarujte placky o rozměrech asi 15 x 30 cm.

3

Ve velké pánvi rozpalte 1 lžíci oleje na silném ohni. Vsypte česnek, citronovou kůru a špenát či mangold, opékejte asi 2–3 minuty, až špenát zavadne. Osolte.

4

Na střední teplotu zahřejte grilovací pánev nebo gril. Těsto na pizzu potřete zbylým olejem a 3 minuty opékejte z jedné strany, obraťte, pokryjte špenátem, mozzarellou, cibulí a sýrem feta a opékejte další 3 minuty. Mezitím vedle 3 minuty opékejte rozpůlené citrony řezem dolů, aby zkaramelizovaly. Podávejte je k pizze.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč