Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné karamelové bochánky

Se sladkým překvapením uvnitř!

Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 25 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
PT15M
Pečení 0:15
Cukroví

Ingredience

    • 100 g čokoládových bonbonů s karamelovou náplní (viz Něco navíc)
    • 140 g másla, změklého
    • 200 g třtinového cukru
    • 200 g krupicového cukru
    • 2 vejce
    • 30 ml mléka
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 100 g kakaa holandského typu
    • 350 g hladké mouky
    • 1/2 lžičky kypřicího prášku
    • špetka soli
    • krystalový cukr na obalení

     

Příprava jídla

1 Bonbony dejte na hodinu do chladničky. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo s oběma cukry vyšlehejte do pěny, až zesvětlá a bude nadýchané. Zvlášť prošlehejte vejce, mléko a vanilkový extrakt. Přidejte k máslové směsi a dobře prošlehejte. Prosejte kakao, mouku, kypřicí prášek a špetku soli. Po částech zapracujte do máslové směsi a vypracujte těsto.

2 Vezměte vždy asi lžíci těsta, roztlačte na placičku a zabalte do ní bonbon. Vzniklou kuličku obalte v krystalovém cukru.

3 Skládejte na plech vyložený pečicím papírem a opakujte se zbývajícím těstem. Nechte mezi kuličkami aspoň 2 cm mezery – roztečou se do stran. Pečte 12–15 minut, až cukroví začne praskat. Vyjměte a nechte vychladnout na mřížce. V uzavřené nádobě v chladu vydrží 2 týdny.

NĚCO NAVÍC

Nejlepší bonbony plněné karamelem jsou kuličky Lindt Lindor s karamelem (200 g za 119 Kč), Rolo (28 Kč za 52 g, www.candy-store.cz) nebo Figaro Karamelový úsměv (150 g za 40 Kč).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Radčino linecké cukroví

Janiččiny křupavé vanilkové rohlíčky

Ořechovo-čokoládové řezy

Lískooříškoví šneci bez lepku a mléka

Kávové košíčky s minipusinkami

40x vánoční cukroví

34 úžasných vánočních sladkostí

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept jsem si musela upravit, jinak by všem vypadaly z toho cukru zuby. Cukru jsem dala jen polovinu (100+100) a i tak jsou bochánky sladké až dost, snesla bych méně. Kakaa jsem dala taky méně, jen cca 40g, kakaové jsou i tak dostatečně. Dávat dovnitř ještě další sladkost mi přišel už extrém, místo bonbonu jsem dovnitř zabalila mraženou jahodu (menší). V cukru neobalujte, stačí ho na kuličku nasypat špetku, účel to splní. A po těchto úpravách můžu doporučit, jsou úžasné. Dělala jsem asi menší, protože jich mám z této dávky cca 40. Na povrchu jsou krásně křupavé a vevnitř měkčí i díky té jahodě, aspoň tedy začerstva. A jahoda lehkou kyselostí vykompenzuje sladkost bochánku.
Obrazek uzivatele
Díky, zkusím. Dělala jsem podobné a moje zkušost s pečením byla: méně času, aby se nepřesušily a uvnitř byly vláčné. A cukru dávám automaticky o 1/3 méně všude. Možná i víc. A chuťově nic nestrádá.

Přidat komentář