Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Podzimní koláč podle Lindy

Zdravý, ale skvělý

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8 kousků
Doba přípravy: Do 10 minut
PT35M
Pečení 0:35
Koláč Česká

Ingredience

    • 100 g celozrnné mouky
    • 100 g hladké mouky + na formu
    • 100 g tmavého třtinového cukru
    • 1/2 sáčku kypřicího prášku
    • špetka soli
    • 100 g másla, vychlazeného a nakrájeného na kousky + kousek na vymazání formy
    • 1 vejce

    NA NÁPLŇ

    • 4–5 lžic domácího džemu (my jsme použili špendlíkový)
    • 2 velké hrsti ostružin nebo aronií či jiných podzimních bobulí
    • třtinový cukr na proslazení ovoce
    • 1 lžíce plátků mandlí

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Mouky, cukr, kypřicí prášek a sůl vsypte do robotu, přidejte máslo a vejce a několika pulzy promixujte, aby se těsto začalo spojovat. Pak ho vyndejte, rukama ještě rychle zpracujte a namačkejte na dno i stěny formy (o průměru 22 cm), předem vymazané máslem a vysypané moukou, ve vrstvě silné asi 1,5 cm.

2 Těsto dejte na cca 20 minut předpéct. Pak jej potřete džemem, posypte ostružinami předem prosypanými cukrem a povrch posypte plátky mandlí. Vložte do trouby a nechte ještě 10–15 minut dopéct. Těsto musí být zlatavé a propečené.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová houbová polévka

Pečené uzené koleno s povidlovým glazé

Pečené brambory

Karamelový svařák

Salát s pečenou řepou

Jelení ragú s ostružinami

Pečená jablka v medu s tvarohovým krémem

Had na klacku

Menu na cestu z města

Přidat komentář