Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohanka se žampiony a polníčkem

Pohanka je coby nepravá obilovina bezlepková a plná rutinu, který je důležitý pro pružnost cév a zesiluje účinky vitaminu C. Ten je zase obsažený v polníčku (kozlíčku polním), který navíc mírně uklidňuje, podobně jako to dělá jeho silnější příbuzný kozlík lékařský.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–3 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Salát

Ingredience

    • 1 lžíce řepkového nebo olivového oleje
    • 330 g pohankových krup
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 150 g žampionů, nejlépe portobello, zbavených nožiček a na plátky
    • 500 ml zeleninového vývaru
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžíce jablečného octa
    • mořská sůl
    • 2 jarní cibulky, nasekané
    • 75 ml kokosového nebo mandlového mléka
    • 150 g polníčku
    • parmazán na posypání (hobliny nebo nastrouhaný)

Příprava jídla

1 V hlubší pánvi rozehřejte olej a opékejte pohanku, cibuli a česnek asi 2–3 minuty, aby cibule byla dosklovita, občas promí- chejte. Vsypte houby a vlijte 250 ml vývaru, citronovou šťávu a jablečný ocet.

2 Promíchejte, na středním ohni přiveďte k varu. Až se tekutina vstřebá (trvá to asi 10–12 minut), vlijte zbývající vývar a vařte, aby pohanka změkla. Osolte, vmíchejte jarní cibulky, přilijte mléko a 3 minuty vařte, pak vmíchejte polníček a vypněte. Podávejte posypané parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Namísto rostlinného mléka můžete použít smetanu na vaření.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kořeněný kamut s cizrnou & salát z pekingského zelí

Kuře s červenou pšenicí z jednoho hrnce

Bílá polévka s jedno- či dvouzrnkou nebo špaldou

Přidat komentář