Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohankové linecké karty s mandlemi

Křehoučké cukroví bez lepku neodolatelně voní mandlemi. 

Vydání: 2017/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 2 plechy (na cca 35 kousků)
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení těsta
PT7M
Pečení 0:07
Cukroví

Ingredience

    • 140 g hladké pohankové mouky + na podsypání
    • 60 g mandlové mouky nebo jemně mletých mandlí
    • 160 g másla
    • 70 g moučkového cukru
    • 2 žloutky
    • 1/2 vanilkového lusku, semínka vyškrábnutá
    • krystalový cukr na posypání (nemusí být)
    • oblíbený kyselejší džem (červený či černý rybíz, višeň, maliny...)

Příprava jídla

1 Z mouky, mandlové mouky, másla, cukru, žloutků a vanilky ručně vypracujte soudržné těsto. Zabalte jej do potravinářské fólie a nechte hodinu (nebo přes noc) odpočinout v lednici.

2 Troubu předehřejte na 180°C a plechy vyložte pečicím papírem. Na moukou poprášené pracovní ploše vyválejte plát o síle 3–4 mm a vykrajujte z něj obdélníky (karty) o velikosti 3 x 5 cm – vždy jeden plný a jeden s vykrojeným středem. Karty s vykrojeným středem můžete před pečením posypat krystalovým cukrem.

3 Pečte na plechu vyloženém papírem na pečení při 180°C zhruba 7 minut do zezlátnutí okrajů. Nechte dokonale vychladnout a slepujte džemem vždy jednu plnou kartu a jednu s vykrojeným středem. Skladujte v suchu a chladu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové knoflíky s lískovými oříšky

Ořechové hvězdičky s bílkovou polevou

Košíčky s karamelovým krémem

Citronová kolečka podle Zdeňky Davidové

Nepečené arašídové kuličky

Stříkané cukroví

Máciny čokoládové řezy

Pečeme cukroví

Přidat komentář