Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohár s broskvemi, malinami a levandulí

Jako z Provence

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Pohár Středomořská

Ingredience

    • 150 g světlého třtinového cukru 
    • šťáva a kůra ze 2 biocitronů
    • 2 lžičky levandulových kvítků (nemusí být)
    • 2–3 broskve nebo nektarinky (podle velikosti), odpeckované a nakrájené na měsíčky
    • 200 g malin
    • 500 ml základní vanilkové zmrzliny k podávání 

Příprava jídla

1 V rendlíku zahřívejte cukr spolu s 250 ml vody, až se rozpustí. Potom zvolna vařte dalších 5 minut, aby se část vody odpařila.

2 Přidejte citronovou kůru (nejlépe oškrábanou zesterem), citronovou šťávu, levanduli a broskve a vařte 5 minut. Přisypte maliny a už jen prohřejte. Podávejte v miskách završené kopečky zmrzliny. 

Základní vanilková zmrzlina

Královnou letních dezertů je zmrzlina. A nejlepší je domácí!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní vanilková zmrzlina

Kokosová zmrzlina s ovocnou salsou

Pohár Černý les

Kávová zmrzlina s banány a karamelem

Broskve a nektarinky

reklama

Přidat komentář