Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pohár z lesního ovoce se šlehačkou

Severská klasika, kterou můžete servírovat teplou i zastudena. My fandíme vychlazené verzi s čepicí šlehačky...

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazení
PT35M
Vaření 0:35
Pohár

Ingredience

    • 680 g lesního ovoce (jahody, maliny, červený rybíz), může být i mražené
    • 120 g krupicového cukru
    • 95 g kukuřičného škrobu
    • ušlehaná šlehačka k podávání
    • hrst semínek z granátových jablek na ozdobu
    • lístky máty na ozdobu 

Příprava jídla

1 Ovoce dejte do kastrolu spolu s 600 ml vody (pokud používáte mražené, dejte vody o něco méně), přidejte cukr a na středním plameni vařte, dokud se ovoce úplně nerozpadne. Cedník vyložte plátýnkem a propasírujte přes něj do mísy rozvařené ovoce, abyste získali co nejvíce šťávy a dřeně, ale zbavili se semínek.

Vzniklou šťávu vraťte do hrnce a přiveďte k varu. V menší mističce rozmíchejte 120 ml vody se škrobem do hladké kašičky a pak vlijte a vmíchejte do sirupu. Na mírném plameni vařte a míchejte, dokud nezačne tekutina houstnout do konzistence pudinku.

Horkou směs nalijte do mísy, na povrch přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Dejte nejméně na hodinu vychladit do lednice. Pak rozdělte do pohárů, navrch dejte šlehačku a posypejte semínky granátových jablek.

NĚCO NAVÍC
Před rozdělením do pohárů můžete směs promixovat pro nadýchanější konzistenci.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlebíčky v severském stylu

Houbová krémová polévka

Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem

Losos s granátovým jablkem a růžičkovou kapustou

Štědrý večer ze země jezer

Přidat komentář