Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka à la čorba

Skvělá polévka, která se vaří od Balkánu až po Střední Asii, kde jí říkají šórpa. Správný recept na ni neexistuje, každá země, vesnice i rodina ji vaří po svém, někdo s fazolemi, jiný s uzeninou a masem a my jsme si ji dali čistě vegetariánsky.

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 velké cibule, nakrájené nahrubo
    • 3 bobkové listy
    • špetka mletého koriandru
    • 2 bílé papriky, nakrájené na kousky
    • 2 červené kapie, nakrájené na kousky
    • 1 menší cuketa, nakrájená na půlkolečka
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce passaty
    • 2 menší brambory, oloupané a na kostky
    • 1,5–2 litry zeleninového vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 velká vyzrálá rajčata, spařená, oloupaná a nakrájená na plátky
    • 1 zelená chilli paprička, nasekaná (nemusí být)
    • 2–3 jarní cibulky, nakrájené na plátky, a hrst nasekaného koriandru a/nebo kopru k podávání

Příprava jídla

1 Ve větším hrnci rozpalte olej, opečte na něm cibuli, bobkové listy a mletý koriandr, až se rozvoní. Potom přihoďte papriky i kapie, krátce je opečte do změknutí, přidejte cuketu a česnek, opět krátce opečte a nakonec vmíchejte passatu a nechte ji také mírně opéct. Přihoďte brambory, promíchejte a vše zalijte vývarem. Osolte a opepřete, přiveďte k varu a vařte, dokud nejsou brambory skoro měkké.

2 Potom přidejte rajčata a ještě chvilku vařte, aby byla měkká všechna zelenina. Nakonec polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte chilli papričku, máte-li rádi ostré, a při podávání posypte jarní cibulkou, koriandrem a/nebo koprem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Casserole s klobásou a rajčaty

Succotash s grilovanou polentou

Grilované masové válečky s bylinkami

Lečo pirohy

Jablečno-dýňové pyré

Domácí bylinkový sirup

Koláč s broskvemi a mirabelkami

Vanilková zmrzlina na ruční pohon

Přidat komentář