Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s chřestem & kuřecím masem

Na první pohled nenápadná, ale báječná polévka na asijský způsob, ve které září zelené stonky našeho chřestu. Uvařte si ji dřív, než skončí chřestová sezona! 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3-4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 stroužek česneku, nadrobno
    • 2,5cm kousek zázvoru, na nudličky
    • 60ml čínského rýžového vína (šao-sing), popřípadě mirinu
    • 1 litr drůbežího (nebo zeleninového) vývaru (domácí viz Něco navíc)
    • 1 velký kuřecí prsní řízek
    • 1/2 lžíce sójové omáčky
    • 150–200g zeleného chřestu, na špalíky
    • 1 velké vejce, mírně prošlehané
    • mořská sůl podle chuti

Příprava jídla

1 V rendlíku na mírném ohni rozehřejte olej, vsypte cibuli, česnek a zázvor a opatrně opékejte zhruba 10 minut, až změknou. Vlijte víno a svařte na polovinu. Vlijte vývar, zmírněte oheň a zvolna vařte 15 minut.

2 Vmíchejte kuřecí maso nakrájené na půlcentimetrové plátky, sójovou omáčku a chřest a vařte 2 minuty nebo tak dlouho, aby maso bylo tak tak provařené. Tenkým pramínkem vlijte vejce, při tom stále míchejte, aby utvořilo nitky. Podle chuti dosolte a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC

Na asijský drůbeží vývar zalijte v hrnci 1kg kuřecích koster 2–3 litry vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň a seberte pěnu. Přidejte 4 plátky zázvoru, 1 nakrájenou cibuli, 3 nakrájené jarní cibulky, rozpůlenou palici česneku a odřezky z chřestu (máte-li). Vařte 2 hodiny, hotový vývar přeceďte. 

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář