Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka s těstovinami a jarními listy

Do polévky dejte mladé lístky podle vlastního výběru. Může to být i šťovík nebo mladé kopřivy, baby špenát či jakékoli jiné pevnější listy vhodné k vaření. 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 svazek jarní cibulky, nasekaný
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 600ml zeleninového vývaru
    • 1 balení (cca 250g) vegetariánských těstovin tortellini (my jsme použili špenát & ricotta)
    • 100g mladých lístků, odštípnuté stonky, listy nakrájené nahrubo (my jsme použili mangold, zelí pak čoi a mladé řepné lístky)
    • šťáva z 1/2 citronu
    • strouhaný parmazán k podávání

Příprava jídla

1 V hrnci na oleji opékejte zvolna na malém plameni jarní cibulku a česnek 3–5 minut. Zalijte výva- rem a vařte 5 minut.

2 Přidejte tortellini, a po pár minutách mladé lístky. Jakmile jsou tortellini uvařené, vmíchejte citronovou šťávu. Podávejte se strouhaným parmazánem. 

TIPY NA NÁKUP 

  • Do polévky můžete dát jakékoli chlazené plněné těstoviny. Týká se to tvarů (ravioli, fagottini či cappelletti) i náplní. Když budou s masem, nevadí, ale polévka už samozřejmě nebude vegetariánská.
  • Z bezmasých je špenátová náplň s ricottou nejběžnější – mají je téměř všude. Tesco má ve své řadě Finest Cherry tomato & buffalo milk mozzarella ravioli. Jiné však koupíte jen v obchodech s italskými potravinami. Zkuste Winemarket (www.winemarket.cz) nebo některé z obchodů kombinovaných s bistrem La Bottega (www.labottega.cz). 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečené kuře s fazolemi a chorizem

Nudle se špenátem po asijsku

Ryba zapečená s kaší

Rýže s karamelizovanou cibulkou

reklama

Přidat komentář