Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka stracciatella

Nenápadná, ale báječná, tak se dá charakterizovat italská polévka s vejci, jejíž jméno znamená v překladu ‚strakatá‘. S tím, co do ní přidáte, můžete experimentovat podle chuti a fáze sezony. 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 1,25 litru drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 2 vejce
    • 3–4 lžíce mletých mandlí
    • 3–4 lžíce strouhaného parmazánu + na posypání (podle chuti)
    • špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
    • 3 lžíce nasekané hladkolisté petrželky + k podávání
    • pažitka a jarní cibulka na posypání
    • polníček podle chuti na posypání
    • opražené mandlové lupínky na posypání 

Příprava jídla

1 Vývar přiveďte k varu v rendlíku. Zmírněte oheň, aby vývar jen velmi mírně probublával. Prošlehejte vejce s mletými mandlemi, parmazánem a muškátovým oříškem. Do rendlíku přidejte petrželku, pak okamžitě vlijte vaječnou směs. Pár vteřin míchejte kruhovým pohybem. Potom odstavte a podávejte s další petrželkou, parmazánem, pažitkou, jarní cibulkou, polníčkem a opraženými mandlovými lupínky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vejce à la Florentine

Suflé s hráškem

Pečená vejce po mexicku

Potočnicový salát s vejcem

Sendviče s vajíčkovým salátem s kari

Bageta s vejcem a avokádem

Vejce k vejci...

reklama

Přidat komentář