Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Polévka z červené řepy

Popis receptu: 

Snadná, chutná a zdravá polévka.

Autor: Michaela .
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 větší červené řepy

    1 kysaná smetana

    1 lžíce hladké mouky

    masový vývar

    tymián

    česnek

    sůl, pepř

     

Příprava jídla

Červenou řepu nakrájíme na velmi malé kousky, vhodíme do hrnce, zalijeme masovým vývarem, přidáme pár snítek tymiánu a vaříme řepu do změknutí (cca 30 minut). Poté odstavíme z plotny, rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme kysanou smetanu smíchanou se lžící hladké mouky. Dochutíme česnekem, solí, popřem, případně citronem. Polévka se může ozdobit pažitkou či klíčky nejrůznějšího druhu.

Přidat komentář