Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Polévka z červené řepy

Popis receptu: 

Zdravá, jednoduchá polévka.

Autor: Michaela .
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    1 středně velká červená řepa

    1/2 menšího celeru

    1 větší mrkev

    máslo

    kysaná smetana

    (bylinková) sůl, pepř, citron

Příprava jídla

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na malé kostky nahrájený celer, po chvilce nakrácenou řepu a mrkev. Posypeme byliinkovou solí a přibližně 5-10 minut opékáme. Poté zalijeme horkou vodou a vaříme asi půl hodiny (do změknutí zeleniny). Nakonec rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme vrchovatou lžíci kysané smetany a dochutíme solí, pepřem a citronem. Já jsem dochucovala ještě lahůdkovým droždím.

Podáváme s kopečkem kysané smetany a případně s čerstvým pečivem a klíčky.

Přidat komentář