OBCHOD

Pomalu vařený marinovaný bůček

Marinovaný bůček je hit! Z podnosu zmizí jako první...

Vydání: 2016/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
Vaření 3:00
Maso

Ingredience

    • 800g bůčku s kostí
    • 2 bobkové listy
    • 5 kuliček pepře

    NA PIKANTNÍ PASTU

    • 6–8 stroužků česneku, utřených se solí
    • 3 lžíce mleté sladké papriky
    • 1–2 drcené sušené chilli papričky podle chuti

    K PODÁVÁNÍ

    • dobrý tmavý chléb nebo bageta
    • červená cibule, na kolečka
    • nakládaná zelenina (okurky, mrkev, cibulky)
    • nastrouhaný křen
    • dijonská hořčice
    • hladkolistá petrželka na ozdobení 

Příprava jídla

1 Bůček pomalu vařte odkrytý s bobkovým listem a pepřem na mírném plameni 3 hodiny, až bude úplně měkký a půjdou z něj vyndat kosti. Vykostěte ho a nechte zchladnout.

2 Mezitím smíchejte všechny ingredience na pastu, bůček pastou důkladně obalte, zabalte do alobalu a dejte do lednice, minimálně na 3 dny, ale nejlépe na týden.

3 Na plátky dobrého tmavého pečiva dávejte co nejtenčí plátky uleželého bůčku a doplňte nakrájenou cibulí, nakládanou zeleninou, křenem a hořčicí a ozdobte petrželkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tatarák na lžičku

Krekry s řepovým pestem

Arašídová směs s uzenou paprikou, chilli a limetou

Vepřové špízky a arašídy & okurková salsa

Trojhránky s kuřetem a avokádovou majonézou

Kapsičky s mletým masem

Minikoblihy a miništrúdlíčky

New Cosmo

Česnekové chlebíčky a dokonalé jednohubky

Přidat komentář