Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Popcornové koule

U popcornových koulí nejde až tolik o výsledek jako o výrobu. Koho by nebavilo uplácat si vlastní ozdobu?

Vydání: 2014/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 15 koulí
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Chuťovka Britská

Ingredience

    • 60 ml zlatého sirupu
    • 2 lžíce másla + trocha na potření rukou
    • 120 g moučkového cukru
    • 125 ml rumu (tuzemáku nebo jakéhokoli jiného tmavého a výrazného)
    • 50 g mini marshmallows
    • 110 g zlatých rozinek, propláchnutých
    • špetka soli
    • 100 g neochuceného popcornu
    • moučkový cukr na obalení

Příprava jídla

Zlatý sirup, máslo, moučkový cukr, rum a marshmallows dejte do menšího hrnce a na mírném plameni přiveďte za stálého míchání k varu. Vařte 5–10 minut, aby směs zhoustla a měla konzistenci sirupu. Přidejte rozinky a špetku soli. Sundejte z ohně a pomocí gumové stěrky vmíchejte popcorn tak, aby byl ve směsi řádně obalený. Potřete si ruce máslem a tvarujte ze směsi koule velikosti golfového míčku. Pomocí špejle koulí protáhněte šňůrku, abyste ji mohli zavěsit a na závěr ji obalte v moučkovém cukru

NĚCO NAVÍC

Koule můžete nejrůzněji obměňovat a vylepšovat. Vynechte rum a přimíchejte brusinky a kousky bílé čokolády, nebo přimíchejte slané ořechy a koule obalte v sezamu. Chcete-li mít koule tmavé, přidejte holandské kakao a pak je obalte ve skořicovém cukru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Likérové pralinky s datlemi a rozinkami

Karamelky se solenými arašídy

Adventní sušenky

Sněhové ozdoby

Plněné švestky v čokoládě

reklama

Přidat komentář