Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pórkový koláč

Porkový koláč si zamilujte! Voňavé listové těsto, propečená slanina a svěží pórek si skvěle rozumí.

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 koláč
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Z plechu

Ingredience

    •  rozválené listové těsto (např. Wewalka)
    • 1 lžíce másla 
    • 100g sušené nebo anglické slaniny 
    • 1–2 pórky (podle velikosti), nakrájené na plátky
    • 250ml smetany ke šlehání
    • 2 vejce
    • 200g ementálu, strouhaného nahrubo
    • sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Těstem vyložte obdélníkovou formu na koláč a hustě propíchejte dno vidličkou.

2 Na másle opečte sušenou slaninu dozlatova a pak přidejte pórky. Opékejte ještě asi 5 minut, aby změkly. Nechte trochu vychladnout, pak vmíchejte 250ml smetany ke šlehání, 2 vejce, asi 200g ementálu a osolte a opepřete. Vlijte na těsto do formy a pečte 30 minut dozlatova. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oříškové dortíky s kávovým krémem

BBQ nachos

Křupavé sýrové jalapeños

Otevřený Reuben sendvič

Rukolové kornoutky s lososovým krémem

Mejdan roku!

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tohle bylo vynikající! Akorát jsem doma neměla slaninu, tak jsem použila žampiony s trochou kmínu a nemělo to chybu! Doporucuji.
Obrazek uzivatele
Přidat žampiony byl skvělý nápad!

Přidat komentář