Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém

Bramborové těsto není tak jemné jako klasické taštičkové, ale s povidly výborně ladí. 

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT8M
Vaření 0:08

Ingredience

    • špetka soli
    • základní bramborové těsto
    • švestková povidla (čím hustší, tím lépe; případně zahuštěná strouhaným perníkem)
    • 4 lžíce strouhaného perníku
    • 4 lžíce moučkového cukru
    • 4 lžíce másla, rozpuštěného

    NA KRÉM

    • 250g měkkého tučného tvarohu 
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1 lžička strouhané citronové kůry
    • 2–3 lžíce moučkového cukru 

Příprava jídla

1 Utřete všechny přísady na krém a dejte ho do chladničky.

2 Do velkého hrnce dejte vařit vodu a mírně ji osolte. Základní těsto rozdělte na třetiny nebo čtvrtiny a část vyválejte na pomoučněném válu na tenčí plát. Vykrajujte z něj kolečka o průměru cca 7cm, naplňte je povidly a spojte na taštičky ve tvaru půlměsíce. (My jsme je ještě ořízli vroubkovaným tvořítkem, aby lépe vypadaly.) Kraje přitiskněte. Opatrně je spouštějte do vroucí vody; hlídejte, aby se nepřichytily u dna. Vařte zhruba 5–8 minut. Podávejte sypané perníkem, cukrem, přelité máslem a doplněné krémem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bramborové těsto

Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem

Bramborové koblížky s dušenými jablky

Šneci s ořechy a rumovou polevou

Česká kuchyně – sladká jídla

Putování za švestkovou vůní

Přidat komentář