Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pudink s rumovými brusinkami a perníkovou drobenkou

Tenhle dezert šéfkuchaře Petra Heneše nezapře inspiraci panna cottou, ale perníkový poprašek a sušené ovoce v rumu vás z Itálie pošlou zase rychle zpátky k nám. 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení + vodní lázeň: 10 minut
P
Pohár

Ingredience

    • 800ml smetany ke šlehání
    • 100g třtinového cukru
    • 4 žloutky
    • 1 vanilkový lusk, vyškrábnutá semínka
    • 100ml vaječného likéru
    • 6 plátků želatiny
    • 1 lžička bramborového škrobu

    NA DOKONČENÍ

    • sušené brusinky (můžete použít i švestky nebo rozinky)
    • rum nebo brandy na macerování
    • perník na vaření podle chuti
    • moučkový cukr na poprášení 

Příprava jídla

1 Brusinky nebo jiné sušené ovoce na dokončení propláchněte horkou vodou a zalijte je v misce alkoholem. Všechny suroviny kromě želatiny a škrobu dejte do misky a promíchejte. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě.

2 Směs nechte za stálého míchání nad horkou vodní lázní zahřát na cca 70°C – při vyšší teplotě se žloutky srazí. Škrob rozmíchejte v trošce vody a přilijte ve chvíli nejvyšší teploty. Minutu promíchávejte nad vodní lázní a odstavte.

Přidejte vyždímanou želatinu, promíchejte, nalijte do formiček (šálků, sklenek...) a dejte alespoň na 2 hodiny ztuhnout do lednice. Před podáváním postrouhejte perníkem, přidejte lžíci brusinek v alkoholu a pocukrujte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ocásky na pivu s bramborovo-křenovým pyré a cibulkami

Pagáče se škvarkovou pomazánkou

reklama

Přidat komentář