Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Půlnoční kuřecí křídla

Pokud chcete, aby se tahle "půlnoční" kuřecí křídla půlnoci opravdu dožila, zamkněte je v kuchyni na zámek!

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Pečení 0:45
Maso

Ingredience

    • 4 šalotky, oloupané a rozčtvrcené
    • 4 stroužky česneku
    • 4 jarní cibulky
    • 1 chilli paprička jalapeño
    • 1 lžíce nového koření
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1 lžíce sojové omáčky
    • 100 g medu
    • 2 lžičky soli
    • 1 lžička mletého pepře
    • 2 kg kuřecích křídel
    • olej na potření plechu 
    • klínky citronu k podávání

     

Příprava jídla

1 Všechny ingredience kromě křídel dejte do mixéru a rozmixujte na pastu. Přesuňte do mísy, přidejte křídla a nechte přes noc marinovat. 

2 Troubu předehřejte na 200°C, křídla i s marinádou vsypte do olejem vymazaného pekáčku nebo plechu a pečte, dokud křídla nejsou hotová, zhruba 30-45 minut. Průběžně je promíchávejte, aby se pěkně obalila v marinádě a rovnoměrně opekla dozlatova.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ďábelská křidýlka s ostrou omáčkou

Medová křidýlka na zázvoru

Pikantní křidélka s omáčkou z modrého sýra

Smažená jižanská křídla

Mejdan roku!

Přidat komentář