Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Půlnoční maso

Maso si můžete připravit den předem nebo jej až na 3 měsíce uložit do mrazáku. Před podáváním ho stačí zapéct s bramborami.

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT2H30M
Pečení 2:30
Maso Britská

Ingredience

    • 3 lžíce olivového oleje
    • 1 kg hovězí kližky nebo květové špičky, nakrájené na kostky
    • 2 cibule, nakrájené na plátky
    • 3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
    • špetka drceného chilli (podle chuti)
    • 200 ml suchého červeného vína
    • 2x 400g konzerva krájených rajčat
    • snítka rozmarýnu, listy nasekané
    • 2 bobkové listy
    • mořská sůl
    • 2 žluté papriky, nakrájené na nudličky
    • 2 hrsti pěkných černých oliv

    NA BRAMBORY

    • 850 g velkých brambor (varný typ B)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 100 g strouhaného čedaru
    • 2 lžíce strouhaného parmazánu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. V litinovém kastrolu na 2 lžících olivového oleje opékejte po částech maso dohněda. Vyjměte a odložte. Do uvolněného kastrolu přidejte zbylou lžíci oleje a cibuli s česnekem a chilli. Opékejte 5 minut dozlatova. Zalijte červeným vínem a přiveďte k varu. Vraťte maso, přidejte rajčata, rozmarýn, bobkový list a osolte. Znovu přiveďte k varu. Přendejte do pekáčku (pokud maso připravujete předem, není to nutné) a vložte do vyhřáté trouby.

2 Pečte za občasného promíchání 1 hodinu a pak vmíchejte papriku a olivy. Vraťte do trouby a pečte ještě zhruba další hodinu doměkka. (Až sem si můžete pokrm připravit den předem nebo zmrazit až na tři měsíce.)

3 Mezitím uvařte brambory téměř doměkka, trvá to zhruba 30 minut. Slijte, nechte trochu zchladnout a oloupejte je. Nakrájejte na 1 cm silné plátky, řádně osolte a promíchejte s olejem. Měkké maso ochutnejte a případně dosolte, poklaďte bramborami tak, aby se částečně překrývaly, a posypte oběma sýry. Vraťte ještě na 20–30 minut do trouby, až sýr zezlátne a pokrm bublá, pokud byl předtím studený.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecké masové kuličky s dipem z fety a ořechů

Rajčátka s avokádovou pěnou

Okurková kolečka s lososem

Rolky ze sušené šunky

Crostini s hovězí šunkou

Opilý cheesecake

Švestky ve slanině

Přidat komentář