Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Quesadilly s kadeřávkem

Až ochutnáte, pochopíte, že sýru a špenátu odzvonilo – odteď vládne kuchyním nové duo: sýr a kadeřávek!

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Opékání 0:20
Sendvič

Ingredience

    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 šalotka, nakrájená nadrobno
    • 400 g konzerva bílých fazolí, scezená a propláchnutá
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 celozrnné pšeničné tortilly o průměru cca 25 cm
    • cca 250 g výrazného čedaru, nastrouhaného
    • 4–5 listů kadeřávku, zbavených žeber (nebo 4–5 hrstí, je-li krájený)

    NA DIP

    • 3 vrchovaté lžíce bílého jogurtu
    • 2 lžíce BBQ omáčky (nebo kečupu a pár kapek worcesteru podle chuti)

Příprava jídla

1 Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Vsypte šalotku, fazole, mírně osolte a pořádně opepřete. Opékejte asi 5 minut, aby šalotka změkla. Občas zamíchejte. Směs přeneste do misky, rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem a odložte.

2 Tortilly zabalte do vlhké utěrky a prohřívejte je 20 sekund v mikrovlnce, aby změkly. Anebo je rozpékejte bez oleje na vhodné pánvi z každé strany půl minuty (jsou-li placky hodně suché, potřete je napřed zlehka vodou).

3 Pak dejte jednu z prohřátých/opečených tortill na pánev, polovinu posypte částí sýra, potřete polovinou fazolové směsi, posypte polovinou kadeřávku a ještě trochou sýra. Tortillu přehněte přes náplň, přitiskněte a opékejte z každé strany 1–2 minuty dozlatova. Tortillu přeneste na prkénko a rozřízněte na čtvrtiny či menší klínky. Zopakujte s druhou tortillou a zbývajícími surovinami. Podávejte teplé, doplněné dipem smíchaným z uvedených přísad.

NĚCO NAVÍC
Worcesterská omáčka vyrobená podle klasické receptury obsahuje sardelky. V obchodech se zdravou výživou jsou však k dostání i vegetariánské alternativy.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kadeřávkový salát s jablky

Pečený kadeřávek s vejci

Přidat komentář